Jeg har bachelor i X, kan jeg søke NTNUs Entreprenørskole?

Entreprenørskolen er et tverrfaglig masterprogram, som betyr at alle med bachelorgrad eller høyere kan søke. Vi ønsker å ha studenter fra ulike bakgrunner med på studiet som gir ulike perspektiver og kompetanser. Slik starter vi de beste oppstartene!

Må alle som starter på NTNUs Entreprenørskole være med i en startup?

Alle studentene starter eller blir med i en eksisterende startup i starten av andresemesteret på Entreprenørskolen. Gjennom oppstarten lærer vi entreprenørskap og forretningsutvikling i praksis, og gjennom relevante forelesninger får vi den teoretiske forståelsen.

Det som er viktig å huske på er at disse oppstartene ikke er studentbedrifter, men reelle startups. På Entreprenørskolen får studentene muligheten til å jobbe i startup med 0% risiko! Det er et sjelden mulighet!

Hvilke jobbmuligheter har man etter å ha tatt en master i entreprenørskap?

Etter en master i Entreprenørskap har du mange muligheter! Omtrent halvparten fra hvert kull går ut i egen oppstart etter endt master. Av disse har vi Douchebags, Wiralcam, FlowMotion, Graphiq – Your graphic design partner, JodaCare, Sildr, Nlink As, Magination, VIO.no – Mer mening, mindre støy., Amok, Connect LNG, Dirtybit, Dropracks, AssiStep, Staaker, Astronaut, med mange flere!

Det er også mulig å gå inn i jobb etter endt studie, og studenter fra Entreprenørskolen er veldig attraktive i jobbmarkedet på grunn av den praktiske læringen de går gjennom. Innovasjon og entreprenørskap kommer aldri til å bli overflødig, verken i nye eller etablerte bedrifter.

Hvilke utenlandsreiser er det i løpet av masteren?

I løpet av to år er det mange muligheter til å reise, noe som ikke bare gir bedre kulturforståelse, men også som knytter klassen sammen. Første turen går til Sveits hvor studentene får muligheten med å jobbe med banebrytende teknologi ved CERN en hel uke. Tradisjonen tro reiser alle studentene til Chamonix i Frankrike helgen før for fjellklatring og team building.

I sommeren mellom 1. og 2. året får alle studentene muligheten til å være med på Gründerskolen, et 10-ukers program i Boston ved Boston University for å ta fag i entreprenørskap, jobbe med startup, og lære om den amerikanske bedrifts- og startupkulturen.

I tillegg legges det opp til andre turer i løpet av masterprogrammet. Våren 2017 reiste en stor del av klassen til New Delhi, India for å besøke Innovasjon Norge og Ambassaden, samt lære om nye kulturer og feire fargefestivalen Holi.